המרת מידות נפחים ומשקולות במטבח

המרת מידות ומשקולות

כמה זה כוס סוכר? כמה שוקלת כף קמח? כשכתוב כפית מלח במתכון, הכוונה לכפית שטוחה או גדושה? מתכונים רבים מציינים את כמות חומרי הגלם בנפחים; כוסות, כפיות, כפות, אך לא תמיד ברור לאיזו כוס בדיוק הכוונה, ספל קפה או כוס מים? למרות שאופן הצגת כמויות חומרי הגלם בנפחים של ציוד שיש לכולנו בבית, באה להקל עלינו, היא יוצרת אי הבנה ופספוס בדיוק שיכול לעלות לנו בעוגה שנפלה או במוס שלא יצא.

סדנת קינוחי כוסות - סירופ קפה

קבלו את הפתרון המושלם שישמור על הדיוק בחומרי הגלם ויבטיח מוצרי קונדיטוריה מושלמים!

שימוש במשקל ביתי רגיל הוא פשוט ונוח והטבלה המפורטת שהכנתי עבורך תעזור לך 'לתרגם' את הנפחים הרשומים במתכון למשקלם המדוייק. הטבלה אגב, עובדת גם הפוך – אם נתקלת במתכון שרשום במשקל ובחרת להכין אותו לפי נפח. יחד עם זאת, אני לא אמליץ על כך, שקילת חומרי הגלם תמיד עדיפה, בעיקר כשמדובר בקונדיטוריה.

אז הינה טבלת מידות ומשקולות שתעזור לך להמיר כל נפח במשקל.
טיפ של אלופים: במקום לגלול למעלה או למטה ולחפש את מה שאתם צריכים, פשוט בצעו חיפוש כאן בעמוד!
כל חומרי הגלם רשומים כאן בדיוק כמו שהם יופיעו ב-99% מהמתכונים, כך שתוכלו לאתר אותם בקלות ובמהירות.

יחס משקל לנפח בחומרי גלם יבשים:

המרת קמחים מגרמים לכוסות וההיפך:
קמח לבן – 1 כף = 10 גרם / 1 כוס = 140 גרם
קמח מלא – 1 כף = 8 גרם / 1 כוס = 125 גרם
קמח שקדים – כוס טחונים לאבקה = 100 גרם
קמח תופח – חבילה קטנה = 350 גרם

המרת סוכר מגרמים לכוסות וההיפך:
סוכר לבן / סוכר דמררה – 1 כוס = 200 גרם / 1 כף = 12 גרם / 1 כפית = 5 גרם
סוכר חום כהה – 1 כפית = 7 גרם / 1 כף סוכר = 15 גרם / 1 כוס סוכר = 240 גרם
אבקת סוכר – 1 כוס = 120 גרם / 1 כפית = 3 גרם / 1 כף = 8 גרם

חומרים יבשים נוספים:
מלח – 1 כפית = 6 גרם / 1 כף = 20 גרם
סודה לשתייה – 1 כפית = 3 גרם / 1 שקית = 10 גרם
אבקת אפייה – 1 שקית = 10 גרם / 1 כפית = 3 גרם
סוכר וניל – 1 כפית = 3 גרם / 1 כף = 10 גרם
אינסטנט פודינג וניל – 1 כף = 10 גרם

ג’לטין – 1 שקית ג’לטין = 14 גרם / 1 כף ג’לטין = כ-10 גרם / 1 עלה ג’לטין = 4 גרם

  • יחס המרה בין שקית ג'לטין לעלה ג'לטין – 1 שקית ג’לטין (14 גרם) = 3.5 עלי ג'לטין
  • כדי להמיס 1 גרם ג’לטין מוסיפים 5 גרם/מ”ל מים.

שמרים – 1 כף שמרים יבשים = 10 גרם שמרים יבשים
1 כף שמרים יבשים = קוביית שמרים טריים
16 גרם שמרים יבשים = שקית “שמרית”
שקית “שמרית” = 50 גרם

  • כדי להמיר שמרים יבשים לטריים יש להכפיל את הכמות פי 3.

קורנפלור – 1 כף = 10 גרם / 1 כוס = 140 גרם
קקאו – 1 כף = 10 גרם / 1 כוס = 140 גרם
קמח תפוח אדמה – 1 כוס = 140 גרם / 1 כף = 10 גרם
קמח מצה – 1 כוס = 125 גרם / 1 כף = 8 גרם

פירות יבשים קצוצים – 1 כוס = 150 גרם
אגוזים/שקדים – 1 כוס קצוצים = 100 גרם / 1 כף קצוצים = 6 גרם
שקדים טבעיים שלמים – 1 כוס = 140 גרם
שקדים גרוסים – 1 כוס = 125 גרם
שקדים משובבים – 1 כוס = 125 גרם
אגוזי מלך שלמים – 1 כוס = 100 גרם
אגוזי לוז מולבנים – 1 כוס = 140 גרם
פיסטוקים טבעיים – 1 כוס = 150 גרם
פצפוצי אורז – 1 כוס = 50 גרם
פירורי עוגיות/ביסקוויטים – 1 כוס = 110 גרם
פרג טחון – 1 כוס = 70 גרם
קוקוס – 1 כף = 12 גרם / 1 כוס = 100 גרם
סולת – 1 כף = 10 גרם / 1 כוס = 200 גרם

סדנת עוגות בחושות - מרכיבים
המרת חומרי גלם לחים מגרמים לכוסות או כפות וההיפך:

חמאה – 1 כף = 15 גרם / 1 כוס = 240 גרם / Butter stick (בר חמאה) – 113 גרם
שמן – 1 כוס = 200 גרם / 100 מ”ל שמן = 90 גרם
שמן קוקוס – 1 כוס = 200 גרם / 100 מ”ל שמן = 90 גרם
חלב חלב סויה – 1 כוס = 240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל
חלב סויה – 1 כוס = 240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל
מים – 1 כוס = 240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל
מיץ תפוזים/ מיץ לימון – 1 כוס = 240 מ”ל | 1 כף = 15 מ”ל

שמנת מתוקה – 1 כוס = 240 מ”ל | 1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
מיכל שמנת חמוצה = 200 מ”ל
מיכל יוגורט = 200 מ”ל
גביע לבן = 200 מ”ל
גביע שמנת חמוצה = 200 מ”ל
מיכל גבינה לבנה = 250 גרם
מיכל קוטג’ = 250 גרם

דבש / סילאן – 1 כפית = 10 גרם / 1 כף = 22 גרם / 1 כוס = 360 גרם
ריבה – 1 כפית = 10 גרם / 1 כף = 20 גרם / 1 כוס = 330 גרם
סירופ תירס/ סירופ גלוקוזה – 1 כוס = 360 גרם | 1 כף = 20 גרם
מייפל אמיתי – 1 כוס = 240 גרם

כמה שוקלת ביצה?

ביצה גדולה – ביצה L – שוקולת בין 60-65 גרם
ביצה בינונית – ביצה M – שוקולת בין 50-55 גרם
ביצה קטנה – ביצה S – שוקולת בין 45-50 גרם
חלבון ביצה גדולה – חלבון ביצה L שוקל כ- 36 גרם
חלמון ביצה גדולה – חלמון ביצה L שוקל כ- 18 גרם

  • ברוב המתכונים מומלץ להשתמש בביצים בגודל L לקבלת תוצאות מדויקות.

כמה שוקלים ממרחים ותוספות?

ריבת חלב – 1 כוס = 400 גרם
ריבה – 1 כוס = 330 גרם
חמאת בוטנים – 1 כוס = 250 גרם
נוטלה – 1 כוס = 280 גרם
ממרח חלבה – 1 כוס = 400 גרם
טחינה גולמית – 1 כוס = 240 גרם
פירות יער קפואים – 1 כוס = 125 גרם
שוקולד צ’יפס – 1 כוס = 200 גרם
פחית קרם קוקוס/ חלב קוקוס = 400 גרם
פחית חלב מרוכז ממותק = 398 גרם
ממרח שוקולד – 1 כוס = 280 גרם
ממרח לוטוס – 1 כוס = 240 גרם
ממרח תמרים – 1 כוס = 300 גרם
שיבולת שועל – 1 כוס = 100 גרם
שומשום – 1 כוס = 140 גרם
קפה מגורען – 1 כוס = 4 גרם
קינמון טחון – 1 כף = 10 גרם | 1 כפית = 5 גרם
הל טחון – 1 כוס = 5 גרם

עוגיות שוקוציפס נוסטלגיות

איך הופכים קמח רגיל לקמח תופח?

אם המתכון דורש שימוש בקמח תופח ואין לך בבית, אין צורך להילחץ, אפשר להכין 🙂
להכנת כוס קמח תופח מערבבים 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
להכנת 1 קילו קמח תופח מערבבים 1 קילוגרם קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

איך ממירים שמרים יבשים בשמרים טריים?

ההבדל בין שמרים יבשים לשמרים טריים הוא ששמרים לחים מכילים מים ושמרים יבשים לא מכילים מים. זו גם הסיבה לכך ששמרים יבשים הם בעלי תוקף ארוך יותר ולא דורשים קירור לפני הפתיחה.
ניתן להמיר בקלות בין כמויות של שמרים יבשים לשמרים לחים לפי מה שיש לך זמין בבית, כל מה שצריך הוא להכפיל או לחלק ב- 3 לפי המשוואה הבאה:
1 גרם שמרים יבשים = 3 גרם שמרים טריים
לכן, אם במתכון רשום לי להשתמש ב- 30 גרם שמרים טריים ויש לי בבית רק שמרים יבשים – אחלק את כמות השמרים ב- 3 ואשתמש ב- 10 גרם שמרים יבשים.
אותו דבר הפוך – אם במתכון רשום לי 15 גרם שמרים יבשים, אשתמש ב 45 גרם שמרים טריים.

איך ממירים שמן בחמאה? איך ממירים חמאה בשמן?

בחלק מהמתכונים ניתן להמיר חמאה בשמן ולהיפך, אך צריך לשים לב מה הנחיות המתכון ולא לעשות זאת במידה ומוצקות החמאה נדרשת למרקם הסופי.
המרה של שמן בחמאה נעשת ביחס של 85%, כלומר:
נמיר 100 גרם חמאה ב- 85 גרם שמן.

איך ממירים בין תבניות שונות?

לפעמים המתכון יותאם לתבנית בגודל מסויים (למשל אינגלייש קייק) בזמן שבבית יש לנו דווקא תבנית אחרת. במקום לוותר על המתכון, אפשר יחסית בקלות לבצע התאמה מהירה ופשוטה של כמות חומרי הגלם במתכון על מנת להתאים אותו לתבנית בגוגל שונה. למעשה, אם רוצים לשנות את גודל התבנית בה מכינים את העוגה, יש להגדיל או להקטין את חומרי הגלם בהתאם.

הגדלת יחסי חומרי הגלם לתבנית גדולה יותר:
מתבנית קוטר 22 ס”מ לתבנית בקוטר 24 ס"מ מוסיפים 20% – כלומר מכפילים את חומרי הגלם פי 1.2
מתבנית קוטר 22 ס”מ לתבנית בקוטר 26 ס"מ מוסיפים 40% – כלומר מכפילים את חומרי הגלם פי 1.4
מתבנית קוטר 22 ס”מ לתבנית בקוטר 28 ס"מ מוסיפים 60% – כלומר מכפילים את חומרי הגלם פי 1.6

הקטנת יחסי חומרי הגלם לתבנית קטנה יותר:
מתבנית קוטר 26 ס”מ לתבנית בקוטר 24 ס"מ מפחיתים 15% – כלומר מכפילים את חומרי הגלם פי 0.85
מתבנית קוטר 26 ס”מ לתבנית בקוטר 24 ס"מ מפחיתים 30% – כלומר מכפילים את חומרי הגלם פי 0.70
מתבנית קוטר 28 ס”מ לתבנית בקוטר 22 ס"מ מפחיתים 40% – כלומר מכפילים את חומרי הגלם פי 0.60

מה המידות האוניברסליות של נפחים שונים במטבח?

1 כוס = 240 מ”ל
¾ כוס = 180 מ”ל
⅔ כוס = 160 מ”ל
½ כוס = 120 מ”ל
⅓ כוס = 80 מ”ל
¼ כוס = 60 מ”ל
1 כף = 15 מ”ל
1 כפית = 3 מ”ל

איך ממירים בין כמויות חומרי גלם ממתכונים מחו"ל?

1 פאונד = 454 גרם
1 אונקיה = 28.4 גרם
1 אינץ' = 2.54 ס"מ

איך ממירים בין מידות פרנהייט למעלות צלזיוס?

המרה בין פרנהייט לצלזיוס יכולה להיות מבלבלת, כיוון שהיא לא לינארית, כלומר לא אחידה אלא משתנה ומבוססת על נוסחה מורכבת. על מנת לחסוך לכם את השיעור במתמטיקה, כתבות פה את טווח המעלות העיקרי שלרוב ניתקל בו במהלך עבודה במטבח, פשוט וקל.

רוצים לדעת כמה זה 180 מעלות בפרנהייט?
רוצים לדעת כמה זה 390 מעלות פרנהייט בצלזיוס?
כל הטווח השימושי ביותר בטבלה להלן:

105 מעלות צלזיוס = 220 מעלות פרנהייט
135 מעלות צלזיוס = 275 מעלות פרנהייט
160 מעלות צלזיוס = 320 מעלות פרנהייט
170 מעלות צלזיוס = 340 מעלות פרנהייט
180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט
200 מעלות צלזיוס = 390 מעלות פרנהייט
220 מעלות צלזיוס = 430 מעלות פרנהייט
230 מעלות צלזיוס = 445 מעלות פרנהייט
245 מעלות צלזיוס = 475 מעלות פרנהייט

 

צילום: שמרית גיבש

פוסטים נוספים בבלוג