הממתק הספרדי הלאומי - Turrón

הקונדיטוריות של ברצלונה

וואו, חתיכת סצינה קולינרית יש פה בכל תחום הקונדיטוריה, משהו מטורף באמת! כשגיליתי על זה, פינטזתי על איזו סדנה שווה או קורס קצר, אבל כל בתי הספר פה בפגרת קיץ, אז נאלצתי ללכת על הדבר הטוב הבא – למצוא את המקומות השווים ולטעום. יש הרבה, אבל גייסתי את כל המשפחה למשימה המורכבת ויצאנו לדרך. הבאתי לכם פה את הטובים ממש ששווה לנעוץ במפה, מילה של קונדיטורית

הממתק הספרדי הלאומי – טורון – Turrón

אי אפשר לדבר על ספרד, ובייחוד על ברצלונה, בלי לדבר קודם כל ולפני הכל על הממתק הלאומי הספרדי, הלא הוא הטורון (Turrón). מדובר בסוג ייחודי של נוגט (כלומר תערובת של דבש, סוכר וביצים) המאוגדת ביחד לממתק מתוק, נימוח ופשוט ממכר. מעבר לטעם הקלאסי ניתן למצוא אותו במגוון עצום של טעמים וסגנונות, עם או בלי אגוזים, בציפוי שוקולד או פיסטוק, בתור טראפל עם וויסקי ועוד גרסאות כיד הדמיון הטובה.

לא צריך להתאמץ למצוא אותו ברחובות ברצלונה, תהיו בטוחים שהוא פשוט יקרוץ אליכם מכל פינה. בולטת במיוחד ברחובות העיר רשת Torrons Vicens הוותיקה שנוסדה אי אז בשנת 1775 וסניפיה הרחבים נמצאים בכל שכונה ולצד כל איזור מרכזי בעיר. תשמחו לגלות שבכל אחד מן הסניפים, בלי יוצא מן הכלל, המוכרנים הנחמדים יחכו לכם עם טעימות של מגוון טורונים בטעמים שונים. כמובן שבנוסף לרשת הוותיקה יש עוד המון חנויות שמציעות את הממתק האהוב.

אם במקרה אתם באיזור הסגרדה פמילייה, חפשו את הסניף הסמוך בו מוצג לראווה בחזית החנות מודל שווקלד מרהיב של הסגרדה עצמה. המודל מתעדכן מזמן לזמן בהתאם לקצב הבנייה, כך שכלל שהמבנה המונומנטלי גדל ומתפתח, מודל השוקולד מייצג אותו נאמנה.

הממתק הספרדי הלאומי - Turrón

עוגת הגבינה המושלמת

עוגות גבינה הן לא הפייבוריט שלי בדרך כלל, אבל כשאור גילה שאנחנו ליד מקום שמוכר רק עוגות גבינה אמרנו שחייבים לנסות. הגענו למקום קטן שהציג לראווה כמה סוגים של עוגת גבינה באסקית, אפשר לרכוש עוגה לפי גודל או פשוט לבקש שיחתכו לכם פרוסה ולשלם לפי משקל.

הלכנו על פרוסת עוגת גבינה קלאסית, שהייתה קרמית בטירוף וטעימה ברמות אחרות, לא דומה לאף עוגת גבינה שטעמתי! אחרי שהתלהבתי וכתבתי על המקום באינסטגרם, גיליתי שיש לו עוד סניפים, אחד ממש קרוב אלינו. גם קלטתי באחד הפוסטים שלהם עוגת גבינה ריבת חלב שממש התפתתי לנסות, אז הלכנו לסניף הנוסף, כי, אתם יודעים, אנחנו במשימה חשובה פה!

כשהגענו, ראינו שבניגוד לסניף הקודם שיועד למכירה בלבד, פה מדובר בבית קפה של ממש שמוכר מוצרים נוספים, בנוסף גם הבנו שהעוגה שחיפשתי הייתה ספיישל של שבוע שכנראה נגמר, אז נאלצנו לבחור אחרת. עוגת הגבינה עם השוקולד לבן והפיסטוק קרצה לנו ואכן הייתה מושלמת כמו אחותה.
השבוע גיליתי שיש ספיישל נוסף – עוגת גבינה טירמיסו, את זו אני חייבת לטעום! אדווח באינסטגרם על המסקנות 😉

בקיצור, תרשמו: Jon Cake – Cheesecake artesano
אינסטגרם: https://www.instagram.com/joncake.es

עוגת הגבינה המפנקת של Jon Cake ברצלונה

גלידה טובה בברצלונה

כן, כבר הבנתי שאני לא באיטליה, אבל גם פה יש גלידה טובה, אולי זה האוויר הים תיכוני שמשבח אותה, בכל מקרה, לפני שאתם עוצרים בגלידריה ומחליטים שהיא שווה את הטעם שלכם, תנו מבט על איך שהגלידה עצמה מוצגת. שימו לה שהצבעים טבעיים, שהגלידה נראית קרמית, שהטעמים הם של דברים אמיתיים ולא 'דרדסים' למשל וכמובן – שהגביעים מוופל אמיתי ולא מהחיקוי ההוא שנראה כמו פלסטיק.

בינתיים היינו בשתיים ממש טובות:
ליד כיכר קטלוניה – Farggi Café – לשם תמר לקחה אותנו, היא הייתה לפני חודשיים בעיר עם סבתא וסבא, זיהתה את המקום משכה אותנו במהירות לעבר גלידה שכבר טעמה והבטיחה שהיא מעולה! נכדה של ארגנטינאים – לכי תתווכחי 😆 הלכנו על טעמים קלאסיים ששילבו שוקולד מריר וריבת חלב ואפשר לומר שממליצים בחום 😍

קרוב לקתדרלה – Gelateria Italiana – לא הצלחתי למצוא אותה ברשתות החברתיות, אבל את הכתובת יש לי: C. de Jaume I, 15, 08002 Barcelona. את הגלידריה הזו, שגם היא מתהדרת בויטרינה משובחת עם כל הטוב שאפשר להביא מאיטליה, קלטנו ביום אחר בכלל, אבל היינו כבר שבעים ממתוקים אחרים, אז רשמנו לעצמנו לחזור. וואלה, היה שווה את החזרה, הגלידה קרמית וטעימה להפליא.

גלידה שווה במרכז ברצלונה

הכוכבת של השכונה – הופמן בייקרי – Hoffman Bakery

הופמן בייקרי – קונדיטוריה שלא דורשת הצגה, אמרת ברצלונה אמרת הופמן. כמובן שהיא הייתה ראשונה ברשימת MUST VISIT כלומר, EAT שלנו. אז לאחר בוקר של טיול רגלי בפארק המצודה בסוף השבוע הראשון שלנו בעיר, היינו חייבים להטעין מצברים ולהשלים פחמימות שאבדו אז שמנו פעמינו למקום המופלא.

המקום מהפנט ונראה כמו בתמונות, מרשימים מאד הקינוחים בצורות הייחודיות שכללו עוגת פיסטוק בצורת אגוז פיסטוק, עוגת קפה בצורה של כוס קפה TA, קינוח ממולא ריקוטה בצורת רביולי, עוגת גבינה בצורה של כיכר גבינה בקופסא, ועוד הפתעות.

אנחנו בחרנו להתמקד במדפי המאפים הטריים והמשובחים, משתי סיבות: קודם כל הייתה שעת ארוחת בוקר, שנית, אני תמיד אעדיף מאפה איכותי על פני עוגת מוס, במיוחד בבוקר כשהם במיטבם. חוץ מזה, אנחנו פה לחודשיים, אור לא ייתן לי להגיע לשדה התעופה בלי לבדוק את השאר.

בקיצור, בחרנו שלושה: רול קינמון רך ומענג, קרואסון ממולא מסקרפונה שהיה פצצה אבל הייתי מפרגנת בעוד מסרפונה וקרואסון מרובע שהתברר כממולא בקרם קפה, ממנו דווקא הייתי מורידה מכמות הקרם 😆

מפה לשם אני צריכה להכניס ליומן לנסות את הקינוחים 😋

בית הספר לקונדיטוריה בברצלונה

לפה הגענו באמת בטעות, בדרך מחנות עוגות הגבינה לקונדיטוריה אחרת בכלל. מדובר בבית קפה עם ויטרינת עוגות ריאליסטיות שמכינים תלמידי בית הספר לקונדיטוריה L'Atelier Barcelona, המקום היה נראה מיוחד ומזמין, אז נכנסו לבדוק אם גם טעים.

הויטרינה הייתה אחת המרשימות, עם עוגות קטנות ומוקפדות במיוחד בטעמי קיץ מרעננים. היו גם קרואסונים בצור גביע גלידה במילויים שונים. הבחירה הייתה קשה וזה לא שאנחנו בדיאטה, אבל בכל זאת הגענו מקונדיטוריה אחת ובדרכנו לקונדיטוריה נוספת, אז היינו חייבים לתעדף.

בסוף בחרנו בסלסלת תותים – עוגת מהממת שעוצבה כסלסלה של תותים עם שכבות מענגות של טעמים מרעננים. הבנות בחרו בקונוס קרואסון פאי לימון עם מרנג שהיה מגניב ממש, רק שהקרם הרטיב מידי את הבצק. אז אם כבר הגעתם, תתרכזו בעוגות.

לאינסטגרם שלהם: https://www.instagram.com/latelierbarcelona

בית הספר לקונדיטוריה בברצלונה

קפה משובח בברצלונה

אני יודעת שקפה לא נכנס תחת הכותרת של קונדיטוריה, אבל הוא בהחלט מלווה אותה. בתור חובבת קפה טוב, אני יכולה לומר שאני די במצוקה בתחום הזה בבירת השמש. קפה טוב לא נמצא ברפרטואר המקומי, וגם המקומות שכבר מתיימרים להיות טובים, בוחרים בקפה שטעמו חמוץ. לא שזה רע, זה פשוט לא הטעם שלי, אני מעדיפה את הקפה שלי עמוק וחזק, כמו שקפה צריך להיות.

בכל מקרה, חדורת מטרה ונחושה המשכתי לחפש את הקפה המושלם, כי חודש עם קפה בינוני לאוהבת קפה, זה קשוח. ואז ראיתי אותו, בית קפה קטן, עם דלפק ישיבה ושלושה שולחנות. היו שם מכונת קליה מפוארת, שקי קפה, כעשרה מיכלים שונים עם קפה קלוי וריח טוב של קפה.

ארי שהזמנתי את הקפה אני יכולה לאשר שהטעם תואם את הציפייה ואם אתם נמנים על אוהבי הקפה, תרשמו: Tostaderos Bon Mercat

קפה משובח בברצלונה

עד כאן הקונדיטוריות, כמובן שאלה לא היחידות, אבל מבין אלו שהיינו, הן בהחלט השוות העיר. ואם אתם מעדיפים לשמוע על המקומות בזמן אמת, הכי טוב לעקוב אחרי עמוד האינסטגרם של הקונדיטוריה הדיגיטלית: https://www.instagram.com/online.pastry.workshops

אם טרם קראתם על השוקולטרי השווה בברצלונה, כדאי ללחוץ על הפוסט הקודם >>>>> שוקולד שווה בברצלונה

פוסטים נוספים בבלוג

איך מכינים מרציפן

איך מכינים מרציפן?

לפעמים נראה שמרציפן היה כאן מאז ומעולם. יש מי שממש אוהבים אותו ויש מי שממש סולדים ממנו, אבל המרציפן לא הולך לשום מקום. איך מכינים

לפוסט המלא >>