מנדיאנט שוקולד תפוז מיובש ופטל

איזה ציוד צריך כדי להכין שוקולד בבית?

מבין התחומים השונים בעולם הקונדיטוריה, דווקא הכנת שוקולד לא דורשת ציוד יקר ומסורבל, לפחות בהתחלה. יחד עם זאת, לפני שמתחילים לשחק עם שוקולד בבית, יש כמה דברים שחשוב שיהיו.

שברי שוקולד מעולה במגוון תוספות

קערות ערבוב

נשמע טריוויאלי, אבל קערות מהסוג הנכון, קריטיות לעבודה נכונה עם טמפרור שוקולד. הקערות צריכות להיות לא קטנות מדי ולא גדולות מדי שניתן להמיס בהן בקלות קילו שוקולד.

החומר מהן עשויות הקערות תלוי באופן בו מחליטים להמיס את השוקולד:
אם ממיסים שוקולד על בן מארי – קערת הערבוב צריכה להיות עשויה ממתכת.
אם ממיסים שוקולד במיקרוגל – קערת הערבוב צריכה להיות מפלסטיק קשיח שמתאים לחימום במיקרוגל.

בכל מקרה, אין להשתמש בקערת זכוכית, היא אינה מתאימה לתהליך הטמפרינג מכיוון שהיא משפיעה על הטמפרטורה של השוקולד עצמו ומשבשת את תהליך הטמפרינג.

קערת ערבוב - ציוד להכנת שוקולד בבית

מריות

מעבר לאהבתי העזה למריות, בעבודה עם שוקולד כדאי שיהיו בקרבתכם לפחות 3 מריות בגדלים שונים, תמיד צריך אותן.

מייבש שיער

את השלב האחרון בתהליך הטמפרינג, החימום מחדש של השוקולד, עושים בעדינות על ידי מייבש שיער/פן. ניתן לרכוש מכשיר מקצועי במאות שקלים, אך ממש אין צורך, מייבש השיער הפשוט והזול מספיק בהחלט.

פלטה שטוחה ושפכטל שוקולד

הפלטה והשפכטל מיועדים לתהליך הטמפרינג על השיש ולשלב המולדינג של הפרלינים עצמם. את פלטה ושפכטל ניתן לרכוש בטמבוריות למיניהן במחיר נמוך מבחנויות המתמחות, אך מכיוון שמדובר בכלים שחשוב שיהיו איכותיים, דווקא אותם הייתי רוכשת מחנות מתמחה ומשקיעה במוצר מתאים שיחזיק מעמד לאורך זמן.

טמפרינג לשוקולד - קירור על השיש

מדחום דיגיטלי למזון ובישול

תהליך הטמפרינג והעבודה עם השוקולד דורשת שימוש מתמיד במדחום, כמעט בכל שלבי העבודה, לכן לפני שמתחילים חשוב לדאוג לרכוש מדחום דיגיטלי. העדיפות למדחום דיגיטלי על פני מכני הוא הדיוק שמציע המדחום הדיגיטלי.

תבניות שקעים לשוקולד

תבניות שקעים עשויות ממבחר חומרים ובמגוון גדול של צורות. תבנית השקעים המומלצת ביותר עשויה מחומר שנקרא פוליקרבונט והיא עמידה לאורך זמן. לפני השימוש בתבניות יש לנקות אותן היטב בעזרת פד ספוג באלכוהול 96% המיועד לשתייה, זאת על מנת להבריק היטב את השקעים.

לאחר השימוש ניתן לנקות את התבניות בעזרת מים וסבון ואף להניחן במדיח הכלים, בכל מקרה אין לשפשף בעזרת סקוץ' את השקעים עצמם כי אלו יישרטו.

אני יודעת שמפתה מאד לרכוש תבניות פוליקרבונט באתרי סחר זולים כמו עלי-אקספרס ודומיו, אך חשוב לקחת בחשבון שהאיכות שלהן פחותה והן לרוב לא מחזיקות לאורך זמן, זה בהנחה שהתבנית שהגיעה אכן עשויה מהחומר הנכון. לכן אני ממליצה לרכוש תבניות פרלינים מחברה מוכרת, לא מדובר בהוצאה גדולה, והן יחזיקו מעמד שנים רבות.

תבנית שקעים לפרלינים - ציוד להכנת שוקולד בבית

שקי זילוף

את שקי הזילוף אנחנו צריכים לשלב מילוי הפרלינים. מכיוון ששקעי התבניות קטנים יחסית, יהיה קשה לדייק במילוי הפרלינים ללא שק זילוף, לכן מומלץ להחזיק שק זילוף בבית למילוי הפרלינים.

בלנדר מוט

בסיום שלב הכנת מילוי הפרלינים יש לאחד סופית את התערובת בעזרת בלנדר מוט, על מנת ליצור אמולסיה מושלמת. פה שווה להשקיע במכשיר איכותי שמיועד לעבודה עם שוקולד ולשים לב שיש לו להב מתאימה.

אני משתמשת במוט בלנדר מקצועי של חברת dynamic שמייבאת חברת פיינקוק בישראל. במיוחד לקוראים ולתלמידים שלי, ארגנתי לכם גם הנחה שווה על הבלנדר השווה הזה. לוחצים כאן ונכנסים לאתר הרשמי של פיינקוק ומשתמשים בקוד קופון YAIR11 לקבלת 10%!

כלי קיבול צר וגבוה

בהכנת מילוי הפרלינים אנו עושים שימוש בבלנדר ידני ולכן חשוב להצטייד בכלי צר וגבוה. מטרת הכלי להכיל בנוחות את מילוי הפרלין ולאפשר לבלנדר להיכנס אליו בנוחות ולטחון היטב את המילוי, מבלי להכניס אוויר מיותר למילוי, כדי שזה לא יקצר את תוקף הפרלין.

ניילון גיטרה

סוג של שקף דק שמיועד להכנה של קישוטי שוקולד וחטיפים, ניתן לרכוש אותו בחנויות המתמחות. המטרה שלו היא שהשוקולד שמונח עליו יתייצב כראוי ובאופן חלק.
אם מוותרים על רכישת הניילון, ניתן להשתמש בנייר אפייה, אך יש לדאוג שהוא חלק לגמרי ולא מקומט.

ניילון גיטרה - ציוד להכנת שוקולד בבית

משקל מטבח

בהכנת המילויים לפרלינים ישנה חשיבות לשקילה מדוייקת, מידות בנפח לא יצליחו פה ולכן חשוב להצטייד במשקל. בנוסף לכך, שקילת חומרי הגלם איתם מכינים שוקולד, בלי קשר להכנת פרלינים, עוזרת בהבנת יחסים רצויים והסקת מסקנות לגבי כמויות, במיוחד בשלב הלמידה.

זהו, זו רשימת הציוד הבסיסית שצריך בבית לפני שמתחילים להכין שוקולד לבד!

אם החלטת שכבר הגיע הזמן ללמוד איך משתמשים בכל הציוד הזה ולהכין שוקולד מעולה מהבית, אני מזמינה לקורס השוקולד הדיגיטלי שלי בו אקח אותך שלב אחר שלב למסע קסום, החל מהיסודות והבסיס לעבודה עם שוקולד, ועד הכנת פרלינים וממתקים מגוונים ומורכבים, והכל אצלך במטבח הביתי! אני מזמינה אותך להגשים איתי את חלום השוקולד, ולהנות ממחיר מיוחד וגישה בלתי מוגבלת לכל החיים >> https://www.rutfeinberg.co.il/chocolate-course/

צילום: שמרית גיבש

פוסטים נוספים בבלוג

דוכון השוקולד השווה בשוק לה-בוקריה

שוקולד שווה בברצלונה

העיר מפוצצת בקונדיטוריות ושוקלטרי לרוב, וכאחת שלוקחת את המקצוע שלה ברצינות, ביחד עם משפחה שאוהבת מתוק, לקחתי על עצמי לטעום ולדווח לכם על המקומות השווים

לפוסט המלא >>